SLIK PÅFØRER DU SOLBESKYTTELSE

TA VARE PÅ HUDEN DIN I SOLEN

For å oppnå solfaktoren som står på solkremen, må du smøre nok krem på huden . ”Nok krem” betyr 40 ml til en gjennomsnittlig voksen person og 20 ml til et mindre barn.

En god huskeregel er at man trenger en håndfull til kroppen – en voksen håndfull til en voksen og en barnehåndfull til et barn.

TYPE AV SOLBESKYTTELSE

Påfør 1 fingerlengde på barnets ansikt og  hals.

 

Påfør 2 fingerlengder på hvert område av kroppen (armer, ben, mage osv.) 

SOLKREM PÅ TUBE

Påfør 6-8 pump med krem på hvert område av kroppen. Påfører man tynnere lag, vil du ikke få optimal beskyttelse. 

SOLKREM PÅ SPRAY

Påfør solbeskyttelsen 20 min. før soleksponering. Gjenta påføringen ofte, spesielt etter bad og husk at solkrem ikke er en unnskyldning for å oppholde seg lenge i solen.

Om vitamin D

Vitamin D er nødvendig for kalsiumabsorpsjonen i beinene og kan forebygge hjerte-karsykdommer og tarmkreft. Vitamin D dannes når huden blir eksponert for UV- B stråling.

Studier fra bl.a. Kreftforeningen i Danmark viser at solbeskyttelse hemmer dannelsen av vitamin D. Men hvis du ser på en hel norsk sommer, vil D - vitamin depotet til en person som bruker solbeskyttelse, være det samme som hos en som ikke bruker solbeskyttelse.

Derfor er ekstra D vitamin vanligvis ikke nødvendig, bortsett fra hos gravide, barn som er dekket med klær og voksne som er mye innendørs. 

Finn flere produkter på

www.eau-thermale-avene.no

vituslogo_rgb.jpg

Solserien til Avène får du kjøpt eksklusivt hos Vitusapotek og Ditt Apotek

  • email
  • Facebook
  • Instagram